Τετ 07 Δεκ 2022

"+1" Performance Festival

άλλο

Η Mophradat είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση «+1», μια βραδιά χορογραφίας, περφόρμανς, προβολών και μουσικής και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του BIOS στις 7 Δεκεμβρίου, ώρα 7μμ.


Η εκδήλωση περιλαμβάνει περφόρμανς, ομιλίες, κείμενα, βίντεο και μουσική των Dina Mimi, Karim Kattan, Makimakkuk, Mary Jirmanus Saba, Mohammad Shawky Hassan, Natasha Soobramanien, Nile Sunset Annex, Noor Abed, Noor Alsamarrai και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Andy Warhol Foundation for the Visual Arts και σε συνεργασία με την Allianz Kulturstiftung. Ορισμένα από τα έργα ήταν αναθέσεις για το Φεστιβάλ Read the Room που παρουσιάστηκε στο Kaaitheater τον Μάρτιο του 2022 στις Βρυξέλλες.


Πρόγραμμα:

7μμ

Mary Jirmanus Saba
‘A Labor Theory of Artistic Value: On Motherhood and Artistic Genius’

Οπτικοακουστική ομιλία στα αγγλικά, 35 λεπτά
Εξερευνώντας τις διασταυρώσεις μεταξύ της έμφυλης αναπαραγωγικής εργασίας που κρατά τον πολιτιστικό χώρο σε κινητικότητα και της αναπαραγωγικής εργασίας της μητρότητας, αυτή η συνεργατική περφόρμανς συνδυάζει προβολή βίντεο, παρουσίαση κειμένου και μια επιτελεστική πράξη πολιτισμικής συντήρησης. Το κείμενο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη μυθιστοριογράφο Natasha Soobramanien και ερμηνεύεται από την Krystel Khoury.

Η Mary Jirmanus Saba (γεν. 1983, Λίβανος/ΗΠΑ) είναι γεωγράφος και κινηματογραφίστρια. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο Instagram ως @nomaternityleave, όπου καταγράφει την εξελισσόμενη συνεργατική της πρακτική με τη Nada Ziane (γεν. 2019) και τη Seri Kamil (γεν. 2021).


8μμ (πρώτη προβολή) & 10:30μμ (δεύτερη προβολή)
Nile Sunset Annex

‘Double Dummy Defense’


Φιλμ στα αγγλικά, 20 λεπτά


Η Jenifer και o Taha μετακόμισαν πρόσφατα σε ένα χωριό στην επαρχία της νότιας Γαλλίας. Εκεί μαθαίνουν πώς να διευθύνουν το παντοπωλείο του χωριού και πώς να παίζουν μπριτζ με το τοπικό μπριτζ κλαμπ. Και οι δύο αυτές δραστηριότητες ήταν χρήσιμες για την Jenifer και τον Taha στις προσπάθειές τους να αφομοιωθούν, να ασχοληθούν με την κοινότητα και να μάθουν γαλλικά. Στο έργο παρουσιάζουν μια περφόρμανς που γυρίστηκε με Super-8 στην οποία μοιράζονται μερικές από τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει.


Η Nile Sunset Annex (π. 2013, Αίγυπτος) είναι μια εξελισσόμενη ομάδα παραγωγής και διάδοσης της σύγχρονης τέχνης, η οποία ξεκίνησε σαν ένας μικρός αυτοχρηματοδοτούμενος χώρος τέχνης που φιλοξενεί εκθέσεις καλλιτεχνών σε ένα διαμέρισμα στο Κάιρο. Έκτοτε, έχει λειτουργήσει ως εκδότης, ως συλλέκτης έργων τέχνης, ως αρχειονόμος, ως συντάκτης, ως τεχνικός, ως καλλιτέχνης, ως συγγραφέας, ως μπαργούμαν ή επιμελητής, όταν είναι απαραίτητο, ενώ επίσης έχει κάνει ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα.


9μμ

Noor Abed

‘Mother: A Choreography of Readings’


Σκηνοθετημένες αναγνώσεις στα αγγλικά, 60 λεπτά


Η Noor Abed δημιουργεί μια σκηνοθετημένη ανάγνωση τεσσάρων μονολόγων και διαλόγων γραμμένων από διαφορετικούς συγγραφείς, καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές με το θέμα της μητρότητας να τα διατρέχει με αόριστο τρόπο. Σε αυτή τη ζωντανή παρουσίαση των κειμένων, η Noor προσφέρει τις δικές της ερμηνείες χρησιμοποιώντας ήχο και κίνηση για τις οποίες συνεργάζεται με πέντε περφόρμερς: τη Μαρίνα Μηλιού Θεοχαράκη, τον Nathaniel Moore, τη Μάρθα Πασακοπούλου, τη Parvin Saljoughi και την Ελίζα Σόρογκα. Τα κείμενα που παρουσιάζονται είναι τα εξής: «Fig Tree» της καλλιτέχνιδας Dina Mimi (γενν. 1994, Παλαιστίνη), «Lose Weight Now» του κινηματογραφιστή Mohammad Shawky Hassan (γεν. 1981, Αίγυπτος), «Rewind (or Rematch?)» του Karim Kattan (γ. 1989, Παλαιστίνη) και «Food» της Noor Alsamarrai (γεν. 1992, Ιράκ/ΗΠΑ).


Η Noor Abed (γεν. 1988, Παλαιστίνη) είναι εικαστικός που ασχολείται με διαφορετικά μέσα και σκηνοθέτρια ταινιών. Η πρακτική της ερευνά έννοιες της χορογραφίας και τις φαντασιακές σχέσεις των ατόμων, δημιουργώντας καταστάσεις όπου οι κοινωνικές δυνατότητες δοκιμάζονται αλλά και επιτελούνται. Το 2020 ίδρυσε μαζί με τη Lara Khaldi, το “School of Intrusions”, μια ανεξάρτητη εκπαιδευτική πλατφόρμα στη Ραμάλα της Παλαιστίνης. Αυτήν την περίοδο η Noor είναι φιλοξενούμενη καλλιτέχνις στο Rijksakademie στο Άμστερνταμ 2022-24.


11μμ
Makimakkuk

Μουσική περφόρμανς, 60 λεπτά

Η Makimakkuk θα κλείσει τη βραδιά με μουσικές επιλογές από δικές της παραγωγές καθώς και από άφρο μουσική, όπως το Amapiano, τα οποία πρόκειται να υφάνει δημιουργώντας ένα υβριδικό σύνολο πολλαπλών ειδών.Ο Makimakkkuk (γεν. 1988, Παλαιστίνη) είναι μουσικός, στιχουργός και selector μουσικής με έδρα τη Ραμάλα της Παλαιστίνης.


Συντελεστές διοργάνωσης:

Επιμέλεια: Mophradat

Παραγωγή: Niamh Moroney & Μάρη Σπανουδάκη

Οπτική Επικοινωνία: Haitham Haddad

Ειδικές ευχαριστίες στη Reem Shilleh

Tοποθεσία:
BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα 104 35

https://www.facebook.com/biosathens/
https://www.instagram.com/biosathens/


Tickets:

€15 γενική είσοδος

€10 φοιτητικό/ανέργων

€8 ΑΜΕΑ και ατέλειες


Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμa διαδικτυακά εδώ


Σχετικά με τη Mophradat


Στην ομάδα της Mophradat δημιουργούμε ευκαιρίες για καλλιτέχνες από τον αραβικό κόσμο υιοθετώντας μία πειραματική προσέγγιση ως προς τις χρηματοδοτήσεις, τις αναθέσεις, συνεργασίες και τις συναντήσεις μας. Οι πρακτικές τέχνης βρίσκουν τη βάση και το νόημά τους μόνο όταν παρουσιάζονται και μοιράζονται. Έχοντας αυτό κατά νου, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει διαφορετικά προγράμματα για να κάνουμε αυτή τη διαδικασία εφικτή. 

Πιστεύουμε ότι το να απευθυνόμαστε σε κοινό από αραβικές χώρες αλλά και διεθνές, και το να βρισκόμαστε σε διάλογο με άτομα από το χώρο των τεχνών και του πολιτισμού, είναι απαραίτητα για τη δημιουργία μιας δυναμικής και ώριμης καλλιτεχνικής κοινότητας. Ως εκ τούτου, τα προγράμματα που έχουμε δημιουργήσει στοχεύουν στη δημιουργία διαφορετικών επιπέδων και μορφών ανταλλαγής.


Περισσότερες πληροφορίες:
https://mophradat.org
https://www.instagram.com/mophradat/