Παρ 03 Ιουν 2022 - Δευ 06 Ιουν 2022

14th Psarokokalo International Short Film Festival

προβολή

14o Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού της Αθήνας  


Το Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους εργάζεται με στόχο να είναι πηγή  συγκινήσεων και να μας υπενθυμίζει τον ανθρωπισμό μας και τις κοινές μας αξίες.  


Οι επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος αντιμετωπίζονται ως κλειδιά που «ανοίγουν» τον  διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων. Αποτελούν ιδανικά εργαλεία για την αποδόμηση  στερεοτύπων και προκαταλήψεων, για την προαγωγή του διαπολιτισμικού διαλόγου, καθώς  και για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.  

Ο κινηματογράφος γενικότερα μας βοηθά να κατανοήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας.  Αποτελεί μια κοινή γλώσσα που ξυπνά τα συναισθήματα μας και μας προκαλεί να  αναρωτηθούμε για την ταυτότητα μας. Από αυτή την άποψη, οι ταινίες αποτελούν σπουδαίο  εκπαιδευτικό εργαλείο.  

Στα 14 χρόνια παρουσίας το φεστιβάλ Psarokokalo είναι ένα μέρος ικανό να φιλοξενεί και να  δημιουργεί «άλλα» οράματα, ένα μέρος που δεν ακολούθησε ποτέ την οκνηρή διαδρομή  προς το εύκολο και το οποίο αντίθετα έβαζε πάντα την ελεύθερη έκφραση στον πυρήνα του,  γιορτάζοντας την αξιοπρέπεια και απορρίπτοντας το ψέμα, την κατάχρηση εξουσίας και τις  ανελεύθερες ιδέες. Ένα διαπολιτισμικό φεστιβάλ που αγαπά την μικρού μήκους φόρμα και όλα τα είδη με έργα  σκηνοθετημένα από αναδυόμενα ελληνικά και παγκόσμια ταλέντα.  

Τιμή εισιτηρίου : 5 ευρώ αποκλειστικά online από την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ 
Aναλυτικό πρόγραμμα προβολών  https://el.psarokokalo.org/


Ώρες προβολών: 

Cinematheque 19:00 – 21:00 

Ταράτσα 21:30  

*Bios Cinematheque: oι θέσεις δεν είναι αριθμημένες *ΒΙΟS ταράτσα: η προβολή πραγματοποιείται με χρήση ατομικών ακουστικών ενώ δεν  υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις στις προβολές στην ταράτσα του ΒΙΟS

Πρόγραμμα Προβολών

Παρασκευή 3.6
Cinematheque: 21:00 National Ι
Rooftop: 21:30 Fiction I

Σάββατο 4.6 
Cinematheque: 21:00 Fiction II 
Rooftop: 21:30 Fiction III


Κυριακή 5.6 
Rooftop: 19:00 Panel Film4Climate
Cinematheque 21:00 Animation I 
Rooftop 21:30 Environment & Architecture

Δευτέρα 6.6 
Rooftop19:00 Panel Working with the Right Agent
Cinematheque 21:00 National II 
Rooftop 21:30 Focus In Belgium