Πεμ 07 Απρ 2022 - Πεμ 14 Απρ 2022

Μουσικές Προβολές & Loo DJ SET @Bios.Cinémathèque

προβολή

Το KINO Athens σε συνεργασία με το Bios, διοργανώνουν κάθε Πέμπτη προβολές στον χώρο του Bios Cinémathèque. 
Οι προβολές πλαισιώνονται με Online – Live Q&As από τους δημιουργούς τους, ενώ οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους. 
Επιπλέον, οι προβολές του Απριλίου θα συνοδεύονται από το γευστικό Burger Μenu του Chez Bios, συνδυάζοντας την κινηματογραφική εμπειρία με την απόλαυση του αγαπημένου comfort food!
Ο Απρίλιος στο KINO Athens είναι γεμάτος μουσική, με δύο προβολές που θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 14 Απριλίου αντίστοιχα.
Ιδιαίτερα για την προβολή στις 7 Απριλίου, μετά την προβολή της ταινίας “Le Choc du Futur” – “Το Σοκ του Μέλλοντος”, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, θα ακολουθήσει Q&A με τον σκηνοθέτη της ταινίας Marc Collin (Nouvelle Vague) και dj set με τη Μαριλένα Ορφανού (Loo).
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Προβολή & dj set από τη Μαριλένα Ορφανού (Loo)
21.00

Το Σοκ του Μέλλοντος
Marc Collin (Γαλλία, 2018, 84’)
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ntF9slWcTrQ&t
Σύνοψη:
Στο Παρίσι του 1978, οι παλιότερες μουσικές φόρμουλες δε συναρπάζουν πλέον τους ακροατές, οι οποίοι αναζητούν νέες μουσικές διεξόδους. Έτσι, η Άνα μέσα από τη μουσική της προσπαθεί να δημιουργήσει τη μουσική του μέλλοντος, που θα διαμορφώσει τις επόμενες δεκαετίες. Σε μία ανδροκρατούμενη κατά τ’ άλλα βιομηχανία, η ταινία αποτελεί μια ωδή στις πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής, δημιουργώντας ένα δράμα με επίκαιρη φεμινιστική ματιά.
22.30
DJ set - Marilena Orfanou (Loo)
H synth μουσική, από την εποχή του Vangelis, κυριάρχησε στον κινηματογράφο στα τέλη της δεκαετίας του '70 - αρχές της δεκαετίας του '80. Στο σήμερα, ο Γάλλος μουσικός και παραγωγός Marc Collin, έγραψε και σκηνοθέτησε ένα ρετρό αφιέρωμα σε έναν πυρήνα γυναικών πρωτοπόρων της ηλεκτρονικής μουσικής, μεταξύ των οποίων η Delia Derbyshire, η Laurie Spiegel και η Wendy Carlos.
Μετά την προβολή, η μουσικός Marilena Orfanou (Loo) θα μας εισάγει στον κόσμο των synths και των sequencers (Bios Tesla).
********************************
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 21.00
The Ballad of Genesis and Lady Jaye

Marie Losier (ΗΠΑ, 2011, 75’)
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=utOUDtietIw
Σύνοψη:
Πρωτοπόρ@ της industrial μουσικής σκηνής με τους Throbbing Gristle και τους Psychic TV, μέλος της καλλιτεχνικής κολεκτίβας COUM που σόκαρε τη Μ. Βρετανία της δεκαετίας του 1970, και καλ@ φίλ@ του William Burroughs, ο Neil Andrew Megson είναι η Genesis P-Orridge.
Το 1993 συναντά την Lady Jaye (Jacqueline Breyer) και κάπου εκεί, η μπαλάντα ξεκινάει κι αφιερώνεται στην άνευ όρων αγάπη, αφού γράφεται από δύο άτομα που αποφασίζουν να γίνουν ένα.
Κι αν έχουμε συνηθίσει η παραπάνω φράση να χρησιμοποιείται μεταφορικά, εδώ λαμβάνει κυριολεκτική υπόσταση, καθώς το ζευγάρι περνάει από αλλεπάλληλες επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου, έτσι ώστε να μοιάζουν όσο περισσότερο γίνεται μεταξύ τους, ονομάζοντας το φιλόδοξο καλλιτεχνικό τους project “Πανδρόγυνο”.
Την προβολή θα προλογήσει ο σκηνοθέτης Fern Silva