Πεμ 31 Μαρ 2022

PROMISING YOUNG WOMEN: Εxotica, Erotica, Etc. @Bios.Cinematheque

προβολή

Το KINO Athens σε συνεργασία με το Bios, διοργανώνουν κάθε Πέμπτη προβολές στον χώρο του Bios Cinémathèque. Οι προβολές πλαισιώνονται με Online – Live Q&As από τους δημιουργούς τους, ενώ οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους. Επιπλέον, οι προβολές του Μαρτίου θα συνοδεύονται από το γευστικό Burger Μenu του Chez Bios, συνδυάζοντας την κινηματογραφική εμπειρία με την απόλαυση του αγαπημένου comfort food.


Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, το KINO Athens ολοκληρώνει το αφιέρωμα “Promising Young Women”, με την προβολή της ταινίας “Exotica, Erotica, Etc.”, της Ευαγγελίας Κρανιώτη. Η βραβευμένη σκηνοθέτιδα επιχειρεί, μέσα από ένα ταξίδι στον κόσμο της θάλασσας, που τόσο ύμνησαν οι (άντρες) ποιητές, να υμνήσει την ίδια τη γυναίκα και τη δύναμη της στην αγάπη, τη λήθη, την απουσία, την απόσταση.


ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ | 21:00


“Exotica, Erotica, Etc.” - Evangelia Kranioti (2015, 73')
Γαλλία
Γλώσσα: πορτογαλικά, ισπανικά, ελληνικά
Υπότιτλοι: ελληνικά, αγγλικά
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Aae6NJLur38Σύνοψη:
Η θάλασσα μοιάζει με ανδροκρατούμενη χώρα. Τόσα καράβια και τόσοι ναυτικοί ταξιδεύουν μ’ αυτά. Κι όμως, πόσες γυναικείες καρδιές λαχτάρισαν για καθέναν από αυτούς; Πόσες γυναικείες φωνές σκέπασε ο ήχος των κυμάτων;


Η Ευαγγελία Κρανιώτη, με μια μουσική που στοιχειώνει όπως το τραγούδι των σειρήνων, ποιητική φωτογραφία και μοντάζ, που μοιάζει να συγκυβερνά τόσο τα καράβια, όσο και τις θάλασσες (από τον υποψήφιο για Όσκαρ Γιώργο Λαμπρινό), πιάνει λιμάνι σε 20 χώρες και φιλοτεχνεί το πορτρέτο της γυναίκας των λιμανιών που δεν φοβήθηκε να αγαπήσει, γνωρίζοντας πως, όποιον παίρνει η θάλασσα στο ταξίδι της, μπορεί να μην τον φέρει πίσω ποτέ ξανά.

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Διεύθυνση Φωτογραφίας, Ήχος: Ευαγγελία ΚρανιώτηΜοντάζ: Γιώργος Λαμπρινός
Sound Mixing & Design: Jérôme Gonthier, Matthieu Autin
Μουσική: Eric Neveux
Παραγωγός: Charlotte Vincent
Παραγωγή: Aurora Films


Website: http://pireos84.bios.gr/ | www.kinoathens.org
Subtitles | Υπότιτλοι: Αγγλικά, Ελληνικά / English, Greek
Tηλέφωνο κρατήσεων | Tel: +30-210-3425335 | email: info@kinoathens.org
Time | Ώρα προσέλευσης: 20:30
Screening Time | Ώρα προβολής: 21:00
Entrance | Είσοδος: Free / Ελεύθερη
Burger Menu: 12,50 € (απαραίτητη η προκράτηση)