Πεμ 07 Απρ 2022 - Κυρ 08 Μαι 2022

Το Θείο Τραγί 2022 | 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ FEAT.ATH Kids

θέατρο

Βασισμένο στο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα 

Bios Main

*Μετά από 8 sold out παράστασεις,

παράταση παραστάσεων από 28 Απριλίου έως 8 Μαΐου*O Άρης Μπινιάρης σε συνεργασία με τον Joseph από τους ΑΤΗ Κids και τον Κelloggs επιστρέφει στο BIOS 10 χρόνια μετά με την επιτυχημένη παράσταση Το Θείο Τραγί, που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα, με ένα νέο κύκλο περιορισμένου αριθμού παραστάσεων. 
Αυτή τη φορά σε μια νέα απόπειρα συνδιαλλαγής με την πόλη και το σήμερα. 

Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού αποφασίζει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη. Αυτή, παντρεμένη τώρα πια μ' έναν πλούσιο αστό, ζει την ευτυχία μιας γεμάτης ζωής. 
Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί εναντίον μιας δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά «κανονικούς» και κάλπικα γεμάτους.


Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής. Ο μουσικός λόγος του Γιάννη Σκαρίμπα πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια ειδικά γραμμένα για την παράσταση και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού δημιουργείται μια ηλεκτρική και δυναμική πλατφόρμα αφήγησης της προκλητικής αυτής ιστορίας. 


O Joseph Μοuzakitis, μέλος της πολυπολιτισμικής κολεκτίβας ΑΤΗ Κids, θα αναλάβει τα decks live επί σκηνής με φόντο τα visuals του art director και videographer Kelloggs φέρνοντας το λόγο του Σκαρίμπα αντιμέτωπο με την κουλτούρα του δρόμου και τη σύγχρονη έκφραση μιας άλλης γενιάς. 


Μια παράσταση που  μιλάει, μέσα σε άλλα, για την απόφαση να διεκδικείς τολμηρά…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία- ερμηνεία-στίχοι τραγουδιών:  Άρης Μπινιάρης

Σύνθεση και εκτέλεση μουσικής: 

Βίκτωρας Κουλουμπής μπάσο, Πάνος 

Σαρδέλης τύμπανα 

Σχεδιασμός ήχου: Χάρης Κρεμμύδας 

Live Djing: Joseph Mouzakitis (ATH Kids)

Visuals: Κelloggs 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διάρκεια παραστάσεων: 28 Απριλίου – 8 Μαΐου  

7 – 17 Απριλίου (sold out)

Παραστάσεις: Πέμπτη - Κυριακή

Έναρξη: 21.00

Διάρκεια: 60’

Τιμή Εισιτηρίου: 15 € (γενική είσοδος)

@ Bios.Main
Bios Πειραιώς 84, 10435, Αθήνα

Πληροφορίες: 21 0342 5335

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: ΕΔΩ

Επικοινωνία-Προβολή στα Μ.Μ.Ε.

Ανζελίκα Καψαμπέλη | akapsamb@gmail.com

Tήρηση οδηγιών περί COVID-19 του Υπ. Υγείας


Στον πολιτιστικό χώρο του BIOS τηρούνται αυστηρά όλες οι οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση των θεατών στους χώρους τέχνης και πολιτισμού, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.


Μέχρι νεωτέρας, το BIOS λειτουργεί αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Κατά την είσοδο των θεατών θα γίνεται ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών, όπως αυτός έχει οριστεί από τις αρμόδιες αρχές.


Επίσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο στο χώρο του BIOS και σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.


Για λόγους ασφαλείας και την αποφυγή συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, έως και μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης.