Πεμ 17 Μαρ 2022

PROMISING YOUNG WOMEN: Madeline’s Madeline | Τα πρόσωπα της Μάντλιν @Βios.Cinematheque

προβολή

Το Bios, σε συνεργασία με το KINO Athens διοργανώνουν κάθε Πέμπτη προβολές στον χώρο του Bios Cinematheque.
Όλες οι προβολές πλαισιώνονται με Online – Live Q&As από τους δημιουργούς τους, ενώ οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους.
Οι προβολές θα συνοδεύονται από το γευστικό Burger Μenu του Chez Bios, συνδυάζοντας την κινηματογραφική εμπειρία με την απόλαυση του αγαπημένου comfort food.
Το δεύτερο αφιέρωμα του Μαρτίου με τίτλο “Promising Young Women” είναι μόνο μία κινηματογραφική ένδειξη του γυναικείου βλέμματος στο σύγχρονο σινεμά. Στόχο έχει να ενθαρρύνει την ισοτιμία των φύλων σε κάθε τους έκφραση και να ρίξει φως σε αθέατες πλευρές της γυναικείας φύσης. Μία καλλιτεχνική αφύπνιση, ή ακόμη και γνωριμία, με εκείνα τα χαρακτηριστικά της θηλυκότητας που πρωταγωνιστεί μπροστά αλλά και πίσω από την κάμερα.
Πέμπτη, 17 ΜαρτίουMadeline’s Madeline | Τα πρόσωπα της Μάντλιν

ΗΠΑ, 2018, 93’, Αγγλικά
Σκηνοθεσία: Τζόζεφιν Ντέκερ
Η 16χρονη Μάντλιν, μέσα από τους διαφορετικούς εαυτούς που της προσφέρει η ελευθερία της υποκριτικής προσπαθεί να ανακαλύψει τον ρόλο που θέλει να παίξει για τον ίδιο της τον εαυτό. Το πέρασμα από την εφηβεία, γίνεται μια βύθιση στα πιο σκοτεινά νερά της γυναικείας φύσης με σωσίβιο την δραματουργία. Tα θολά όρια μεταξύ ερμηνείας και πραγματικότητας, αγάπης και εκμετάλλευσης, όσο την τρομάζουν άλλο τόσο την καθορίζουν. Ανάμεσα σε δύο άλλες γυναίκες, μία υπερπροστατευτική μητέρα και μία απαιτητική δασκάλα θεάτρου, η Μάντλιν αποδεικνύεται πιο δυνατή από τη φύση της, μία εκδοχή της γυναίκας που δεν φοβάται να βαδίσει πάνω στην λεπτή γραμμή που χωρίζει την πραγματικότητα από την παραίσθηση.

Επίσημη συμμετοχή στα Φεστιβάλ: Φεστιβάλ του Σάντανς, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, BFI Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου κ.α.
Website: http://pireos84.bios.gr/ | www.kinoathens.org
Subtitles | Υπότιτλοι: Αγγλικά, Ελληνικά / English, Greek
Tηλέφωνο κρατήσεων | Tel: +30-210-3425335 | email: info@kinoathens.org
Time | Ώρα προσέλευσης: 20:30
Screening Time | Ώρα προβολής: 21:00
Entrance | Είσοδος: Free / Ελεύθερη
Burger Menu: 12,50 € (απαραίτητη η προκράτηση)