Δευ 23 Οκτ 2023 - Τρι 21 Νοε 2023

"ΖΑΧΑΡΗ" του Δημήτρη Αγαρτζίδη

θέατρο

Νέος κύκλος παραστάσεων για τη Ζάχαρη του Δημήτρη Αγαρτζίδη, σε σκηνοθεσία Elephas tiliensis.

Στο Bios από 23 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Οι Elephas Tiliensis (Σεροτονίνη, Η νύχτα της κουκουβαγιας, υποψήφιοι για το Βραβείο Δραματουργίας Κάρολος Κουν για την παράσταση “Αλεξάνδρεια” που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης) επιστρέφουν με μια μαύρη κωμωδία που αποκαλύπτει τα μπερδεμένα νήματα των οικογενειακών μυστικών.

Τι κρύβεται πίσω από τις σιωπές μια οικογένειας;

Μετά το θάνατο του πατέρα, τα μυστικά του παρελθόντος ανατινάζουν το παρόν. Οι κρυμμένες φωτογραφίες αποκαλύπτουν την κρυφή, διπλή ζωή του. Δύο οικογένειες, μία ψυχολόγος και η αναζήτηση της αλήθειας. Μέσα σε ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον που μοιάζει με ψυχοθεραπευτική συνεδρία, τα πρόσωπα αποκαλύπτονται, συγκρούονται, βρίσκουν αυτό που τα βασανίζει και ταυτόχρονα αυτό που τα ελευθερώνει.

Το έργο : Στην Ελλάδα της κρίσης το ξαφνικό τηλεφώνημα αναγγέλλει αυτό που κανείς δεν περίμενε. Ο Πατέρας πέθανε. Ξαφνικά. Τίποτα δε τους προετοίμασε. Εκτός, ίσως, από το βλέμμα του που ήταν πάντα χαμηλό. Ποτέ δεν κοίταζε κανέναν στα μάτια. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δε μιλούσαν μέσα στο σπίτι.

Στο υπόγειο βρέθηκαν φωτογραφίες, πορνοφωτογραφίες, για να το πούμε με ακρίβεια, με μία δεύτερη γυναίκα. Οι υποψίες έγιναν, λοιπόν, πραγματικότητα. 

Η Αγία Ελληνική Οικογένεια, ένα μοναδικό είδος, αφομοιώνει την καταπίεση και τον συντηρητισμό αιώνων. Πάντα εντός της υπάρχει Αγάπη και εκτός της παραμονεύει το Χάος. Οτιδήποτε την απειλεί γίνεται αυτόματα εχθρός. Μας μένει λοιπόν κληρονομιά η Ενοχή.  Όμως, απόψε, πίσω από τον καθρέφτη όλα θα έχουν happy end, γιατί ο καθρέφτης είναι μονόδρομος και πίσω του κρύβει μια Αλήθεια.

Αυτή την Αλήθεια θα του αποκαλύψουν και θα ξεμπερδέψει με όλα αυτά μια για πάντα. 

Μια παράσταση για την αγωνιώδη θλίψη που προκαλεί το τέλος, όταν όλες οι βεβαιότητες καταρρέουν. Για τη στιγμή που καλούμαστε να σταθούμε μπροστά στο ψεύδος και να αποποιηθούμε την κληρονομιά που μας φορτώσανε.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Στην παράσταση γίνεται χρήση strobe lights.

" Την Τρίτη 31/10 στις 22:30, μετά το τέλος της παράστασης, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές γύρω από την παράσταση, τα θέματα του έργου, τη δημιουργική διαδικασία κ.ά. Στη συζήτηση θα λάβει μέρος η Θάλεια Μπουσιοπούλου Μέλος ΕΕΠ, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. 

Η είσοδος στη συζήτηση θα είναι ελεύθερη."

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου|Elephas tiliensis

Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Τατιάνα Άννα Πίττα, Ελίνα Ρίζου

Σκηνικά / Κοστούμια: Λυδία Ανδριώτη

Σχεδιασμός φωτισμών: Ναυσικά Χριστοδουλάκου

Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Μαυραγάνη

Επικοινωνία / Marketing: Βενετία Καραπάνου, venetia.krp@gmail.com

Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη

Πληροφορίες παράστασης

Τιμές εισιτηρίων: 16€ κανονικό, 13€ φοιτητικό, ΑμΕΑ, 65+

Διάρκεια : 80’

Προπώληση εισιτηρίων : ΕΔΩ

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2103425335