Τετ 27 Σεπ 2023 - Σαβ 30 Σεπ 2023

Dancing (Fancy)

θέατρο

Πτυχές σχετικά με το ικανό και το ανάπηρο, το νέο, ή το ηλικιωμένο σώμα,  το σώμα εκείνο που δεν είναι απαραίτητα αποδεκτό να παρουσιαστεί στην σκηνή διερευνά η παράσταση Dancing (fancy).

Βασικός άξονάς της χορογραφίας, που ξεκίνησε την πορεία της από το πανεπιστήμιο Folkwang στο Έσσεν και συνέχισε στην Κολωνία με την υποτροφία  Tanzrecherche NRW, αποτελεί το ερώτημα του Gilles Deleuze: «Τι μπορεί ένα σώμα».

Η Μαρία Κολιοπούλου συνδέει την έρευνά της για το σώμα, με την αναπνοή, τη φωνή και την κίνηση, ενώ δημιουργεί ένα κοινό πεδίο συνύπαρξης της ομάδας που μετασχηματίζεται κάθε φορά στο εδώ και τώρα της κάθε παράστασης. 

Η σύνθεση του έργου επαναπροσδιορίζει διαρκώς το ένα σώμα μέσα από το άλλο, αναζητώντας με χιούμορ την απλότητα στην κίνηση, μέσα σε ένα παραμυθένιο σύμπαν.

Η παράσταση δανείζεται τον τίτλο της από το φωτογραφικό έργο του E. J. Muybridge, «Dancing fancy» από το βιβλίο του 1887 Human Locomotion.

Το έργο επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ερευνητική διαδικασία του υποστηρίζεται από το NRW KULTURsekretariat -  με την υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και Γνώσης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας https://www.nrw-kultur.de/en/programmes/dance-research-nrw/projects/dance-research-nrw-46

Το πρόγραμμα Culture Moves Europe χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Γκαίτε. Το παρόν έργο εκπονήθηκε με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ότι αντικατοπτρίζουν την επίσημη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

iJuLaintersektionale JugendLabore im Veedel"iJuLa - διατομεακά εργαστήρια νεολαίας στο Veedel" είναι ένα project των ROOTS & ROUTES Cologne e. V. (RRCGN) και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος "Demokratie leben!" του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας- πρόσθετη χρηματοδότηση προέρχεται από το Σχέδιο Προώθησης Παιδιών και Νέων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

O χώρος δεν έχει προσβασιμότητα σε τουαλέτες ΑΜΕΑ.

Συντελεστές

Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Αβραμοπούλου, Κατερίνα Γεβετζή, Λουκιανή Παπαδάκη

Σύμβουλος δραματουργίας: Μπετίνα Παναγιωτάρα

Φωνητική προετοιμασία - Φωνητική δραματουργία: Άννα Παγκάλου

Καλλιτεχνική συνεργασία: Μαρίζα Βινιεράτου

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Ισιδώρου

Σχεδιασμός φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος

Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου - digitaria

Φωτογραφίες: Ελπίδα Τέμπου

Ακουστική Περιγραφή: Εμμανουέλλα Πατηνιωτάκη

Οργάνωση παραγωγής: cultopia

Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα



Πληροφορίες
Τετάρτη - Σάββατο
27-30 Σεπτεμβριου 2023 
στις 9μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος
Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο more.com
τηλ. κρατήσεων: 210 3425 335
Bios.Πειραιώς 84
Πειραιώς 84, 10435, Αθήνα